חדרי קירור והקפאה תעשייתיים ומסחריים חשובים לצורך שמירה נאותה על מוצרי מזון, חומרי גלם ומוצרים נוספים, כדי למנוע קלקול שלהם. חדרי הקירור נמצאים לא רק בתעשיית המזון אלא גם בחקלאות בכלל, פארמה, קוסמטיקה, תעשייה ועוד. חשיבותם לא רק בקירור התכולה אלא גם בשמירה על רמת לחות נאותה שלא תפגע בטריותם ותגרום לקלקול.

ממה עשויים חדרי קירור?

בבניית חדרי קירור משתמשים בפאנלים שבתוכם יוצקים חומר בידוד איכותי ושמו פוליאוריטן מוקצף. איכות חדרי הקירור נקבעת לפי עובי הדפנות משום שהם אלה ששומרים על בידוד טרמי, מונעים בריחת חום ומווסתים גם את רמת הלחות. רצפת חדרי הקירור בנויה גם היא מחומרים מבודדים כדי לעמוד במשימה זו.

לחדרי הקירור מתקינים דלתות בעלות מנגנוני סגירה ופתיחה הרמטיים בטיחותיים, הן מבפנים והן מבחוץ, יחד עם אפשרות לסוגים שונים כמו דלתות הרמה והזזה כדי לצמצם את שחיקת הגומי המבודד של הדלתות.

הפאנלים והדפנות יצופו בחומרי גימור כמו נירוסטה והרצפה תצופה בנייר כסף לבידוד נוסף.

כיצד מתבצע תכנון חדרי קירור?

תכנית חדר הקירור תכלול את המרכיבים הבאים:

  • מפרט טכני של חומרי הבנייה. זה כולל לוחות, פאנלים, יחידות קירור, מכונות קרח, חומרי בידוד, ציפויי נירוסטה ועוד. כל המוצרים מיוצרים על ידי החברות המובילות בעולם בתחום זה.
  • מערכות פיקוח ובקרה, יחד עם תוספות ומתקנים שמתאימים למוסדות שומרי שבת כמו מלונות וישיבות.
  • מכונות מיוחדות שנוספות לפי דרישת הלקוח.
  • מיקום החדר, מגבלות בנייה בשטח כמו מיקום הצנרת ותשתית החשמל
  • בניית הפרדה בין סוגי המלאי המאוחסן, כמו הפרדה בין מזון מבושל לחומרי גלם.
  • שיקולים לוגיסטיים של הלקוח כמו הובלה ושינוע נוחים.
  • מעקב אחר טמפרטורה ולחות במערכות ויסות.
  • מערכות התרעה במקרה של תקלה בקירור כאשר אין אנשים במקום.
  • מערכות אוורור נאות ומסנני אוויר.
  • איטום ובידוד לצורך חיסכון בחשמל ותפקוד תקין.
  • בטיחות בשימוש לפי תקנות וחוקי משרד העבודה.

תכנון חדרי קירור

שירות הלקוחות של החברה מלווה את הלקוחות מרגע הפנייה בייעוץ ובדיקת הדרישות, תכנון על פי צורכי הלקוח והתנאים במקום, בנייה חדרי הקירור והתקנת כל המערכות, תחזוקה ושירות תיקון תקלות לאורך השנים שלאחר ההתקנה.