יחידת קירור היא מערכת יעילה במיוחד שאמורה לפנות את החום אל מחוץ לתחום שהוגדר. היא נפוצה בחדרי קירור אך למעשה כל מקום מקורר, אפילו המקרר הביתי שלכם, מורכב מיחידה או מספר יחידות כאלו. למה יחידת הקירור חשובה ביותר ומה עוד כדאי לדעת עליה? המאמר הזה יענה על כל השאלות.

מה התפקיד של יחידת הקירור?

יחידת קירור היא למעשה ההקבלה של גוך חימום. בעוד גוף חימום אמור לחמם אזור מסוים ובכך לשמור על תנאים שנוחים לצרכים אחרים, כמו מחייה נעימה בחודשי החורף, יחידת הקירור עושה בדיוק את ההיפך. יחידת הקירור אמורה לשמור על טמפרטורה נמוכה על ידי כך שהיא מסלקת את החום החוצה ובדרך כלל זה נועד כדי לשמור על תנאים מתאימים לקירור של מוצרי מזון, תרופות ועוד חלקים אחרים שצריכים להיות בקירור מכל סיבה שתהיה. יש מגוון רחב יחידות קירור ולכל מערכת יש ייעוד מעט שונה, לכן יש צורך לבצע התאמה כדי להבין מה הצרכים ומה הדרישות.

התאמה מדויקת של יחידת הקירור

  • חדר הקירור חייב להתאים בהספק שלו. נפוץ לחשוב כי חדר קירור מקרר לפי טמפרטורה מוגדרת מראש אך יש תפוקות עבודה שונות ויש גורמים משתנים, כמו למשל כניסה מרובה לחדר שמעלה את הטמפרטורה בכל פעם מחדש ודורשת התמודדות קשה יותר של יחידת הקירור, רגישות המוצרים שמאוחסנים לרמה מדויקת יותר של מעלות וכן הלאה. מגוון הספקים ניתנים לבחירה כאשר יש יחידת קירור בהספק של 3 כוחות סוס לעומת 16 כוחות סוס וכן הלאה. כמובן שהבחירה תלויה בצרכים אך למעשה קשורה גם לתקציב הנתון.
  • יחידת קירור סמי הרמטית היא הפתרון המושלם לרוב הלקוחות במגזר העסקי והתעשייתי, בעיקר לתעשיית המזון, האלקטרוניקה והתרופות. היעילות האנרגטית שלה גבוהה מאוד והיא מערכת שטה במיוחד, אך יש עוד מגוון מערכות שכדאי לבחון לפני ההחלטה.

יחידת קירור

יחידות הקירור צריכה להתאים ביכולות התפעוליות שלה לצרכי המקום כאשר לרוב היא מיועדת למגזר התעשייתי ולמגזר העסקי, בדרך כלל לחדרי קירור בגודל בינוני עד גדול. מטבחים תעשייתיים צריכים חדרי קירור לאחסון כל מוצרי המזון, תעשיית התרופות צריכה חדרי קירור כדי לאחסן את התרופות מיד אחרי ייצורן, מעבדות מתחומים שונים צריכות יחידות קירור שיעזרו להן במשימות השונות שלהן, ישנן חדרי קירור לקירור מחשבים ושרתים והרשימה עדו ארוכה ורחוקה מלהסתיים.