באחד הפריטים החשובים ביותר שיש לכולנו במטבח הוא המקרר. אנחנו פותחים את המקרר כל הזמן כדי לבדוק מה יש לאכול, האם חסר בו משהו וצריך לרשום זאת ברשימת הקניות וגם סתם כי זה מעניין לפתוח את הדלת המסתורית ולראות שם פריטי מאכל שלא נראה במקומות אחרים כמו למשל יוגורט, אבטיח ומלון חתוכים, מעדני שוקולד, שוקו, גבינות וכולה. הקירור הוא חלק בלתי נפרד מהמטבחים וגם כשמדברים על מטבחים מוסדיים גדולים מאוד יש צורך מקררים מתאימים. שלא כמו במסעדות שאפשר להסתדר בהם במקרר גדול, במטבחים אלו יש צורך בחדרי קירור. אי נוכחות של חדרי קירור הוא בלתי אפשרי לפעילות המטבח ולכן ניתן למצוא אותו בכל חדר אוכל כלשהו בין אם זה חדר אוכל צבאי או חדר אוכל במקומות עבודה.

יתרונות חדרי קירור למטבחים מוסדיים



  • לחדר קירור יש יתרונות רבים כאשר הבולט שבהם היא הנוחות. הנוחות מגיעה לרמות שיא, במקום להיות תלוי בסחורה שמגיעה אליכם למטבח אתם יכולים פשוט ללכת כמה צעדים ולהיכנס לחדר ולשלוף מה שתרצו. בצורה כזו אתם מרוויחים גם טריות של המוצרים. מוצרים מקוררים שמגיעים אליכם ברכב נחשפים לחום רב במעברים הרבים ובקיץ של ישראל זה יכול להגיע לטמפרטורה מזיקה ביותר. גם הנוחות שבחדר קירור ולא במקררים קטנים טובה הרבה יותר, היא יוצרת לכם סדר בעין ומייעלת את הגישה.
  • חדר קירור שנמצא ממש לידכן נותן לכם בקרה הרבה יותר טובה על המוצרים שיש לכם. הוא יכול לספר לכם האם המלאי צריך חידוש, האם יש צורך לבצע הזמנה בשבועות הקרובים, האם הירקות והפירות שלכם עדיין טריים וכולה. טעויות אנוש כאלו יכולות לקרות אך מצטמצמות ביותר כשיש חדר קירור נגיש ואיכותי.

גם אפשרות להקפאה חשובה ביותר



חדרי קירור הם חדרים איכותיים וחשובים לקיום מטבח מוסדי אך גם חדרי הקפאה או לפחות אזור אחד שיאפשר הקפאה יכול להיות חיוני למדי. הקפאה יכולה להיות יעילה מאוד כשרוצים לשמור סוג מסוים של מוצרי מזון כמו למשל קרטיבים או גלידות והוא יכול לשפר משמעותית את המטבח כולו. ישנם גם מוצרים מסוים שבגלל עודף מלאי צריכים להישמר בהקפאה כדי שלא יתקלקלו ולכן האפשרות של הקפאה צריכה להישקל היטב.