התעשייה החקלאית היא בין התעשיות הבולטות העושות שימוש בחדרי קירור, שנועדו להבטיח את שמירת הטריות של התוצרת החקלאים כבר משלב הקטיף ועד שלב השינוע לחנויות והגעתו לצרכן.
מלבד השליטה בטמפרטורה לתעשייה החקלאית קיימים צרכים נוספים וחשובים לשמירה על התוצרת החקלאית. מאחר ומדובר בגידולים טריים וחשופים (בניגוד למוצרים אחרים ארוזים ומכוסים) ישנה משמעות לתאורת חדרי הקירור, לתנאי הלחות המשתנים, ולשינויים בטמפרטורה.

חברות המתכננות ומייצרות חדרי קירור לחקלאות מספקות חדרים גדולים במיוחד, שכן היקף התכולה עשוי לדרוש מחסני ענק בתנאי קירור אופטימליים, פתרונות נגישות ואחסון (הכנסת עגלות, פתח כניסה רחב, רצפה עמידה בפני עומסים וכדומה) ושליטה בפיזור הלחות.

גם חדרי קירור לחקלאות אינם זהים זה לזה ונבנים בהתאמה אישית לאחר בחינת הצורך של התעשייה. לא כל התוצרת החקלאית זהה בצרכיה ולא כל החקלאים מספקים את אותו היקף סחורה. חקלאים המחזיקים במשקי ענק לרוב זקוקים לחללי קירור גדולים במיוחד, המשמשים מתחילת הקטיף ועד להצטברות תכולה בהיקף המאפשר שינוע לחנויות.

פתרונות הקירור לחקלאות מלבד ייצור חדרי קירור ומחסנים כוללים גם יצירת יחידות קירור למשאיות ורכבי קירור, במטרה להבטיח תנאי תברואה ושימור איכותיים ומלאים לתוצרת החקלאית מרגע הקטיף ועד הגעתה לרשתות השיווק.
בתכנון של חדרי קירור בכלל וחדרי קירור לחקלאות בפרט יש לתת את הדעת על גודל המנוע ועוצמתו, יכולתו לספק אנרגיה מתמשכת בהיקף הרצוי, חיסכון באנרגיה לצורך חיסכון כלכלי ושמירה על סביבה ירוקה, התקנת מנגנוני בטיחות ורכישת חדרי קירור מחברות המספקות גם אחריות רחבה ושירות מעולה בזמינות גבוהה.
שליטה ובקרה בחדרי הקירור מרחוק היא חשובה והכרחית, למניעת תקלות טכניות או טעיות אנוש שיביאו להפסד כלכלי גבוה ומיותר. חשוב מאוד גם להקפיד על מנגנוני בטיחות, בידוד יחידות החשמל והפרדתן מחלל חדר הקירור בפועל, והתקנת לחצן מצוקה בתוך חדר הקירור בנוסף למנגנון חילוץ ויציאה עצמאית, במטרה למנוע הילכדות של אדם בחדר קירור לאורך זמן, מה שמביא סכנת היפו תרמיה או למצבים גרועים אחרים.