דלתות לחדרי קירור

חדרי קירור והקפאה הם חלק בלתי נפרד מתעשיית המזון כאשר חדרים מסוג זה נבנים בהתאמה אישית למפעל או לארגון אליו הם מיועדים, בהתאמה לצרכי אחסון המזון שלהם, על פי גודל וסוגי המזון המיועד, שליטה בטמפרטורות ופרמטרים נוספים. יעילותו של חדר הקירור מותנית ביכולת לסגור אותו בתצורה הרמטית ולבודד אותו מכל תנאי מזג אוויר חיצוני ומעבר של חום או קור, מה שמתבצע באמצעות התקנת דלתות ייעודיות לחדרי הקירור.

בבחירה של דלתות לחדרי קירור יש להביא בחשבון שני פרמטרים משפיעים:

איכות הדלת - חומרי הגלם מהם עשויה הדלת, עובי השכבות השונות, סוג הפולימרים המסייעים ביצירת הבידוד והחומר החיצוני היוצר את מעטפת הדלת, אלה לצד צירים חזקים ומנגנון פתיחה וסגירה קל ונוח לתפעול וכמובן בטיחותי, יקבעו את איכות הדלת, כנגזרת ישירה את איכות ותפקוד חדר הקירור ואת עמידותה לאורך שנים.

תצורת הדלת - קיימות דלתות חדרי קירור בתצורות שונות, אשר מלבד הנראות לעין וההשפעה הדקורטיבית, משפיעות מאוד על השימוש.

בשוק הדלתות לחדרי הקירור ניתן למצוא דלתות הזזה הנעות על ציר לאורך מסלול מובנה לאורך הקיר. דלתות אלה מתאימות לחללים עם מצוקת מקום לפתיחה של דלת מלאה.

אפשרות נוספת הן דלתות הכנף: דלתות בעלות כנף אחד או שתי כנפיים, הנפתחות חיצונית לחדר הקירור. מדובר בפתרון דקורטיבי ועמיד מאוד אולם מצריך מרחב לפתיחת הדלת.

חלק מהתקנת הדלתות לחדרי קירור היא העמדת משקופים מתאימים. על המשקוף להיות חזק במיוחד ויציב ולהוות יסוד ותשתית לדלת עצמה. על המשקוף מותקנים צירי הדלת ועמידותו חשובה הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך.

בסופו של דבר, הדלת של חדר הקירור מהווה חלק בלתי נפרד מן המטבח בו מותקן החדר ולנראות והדקורציה קיימת לא מעט משמעות. ניתן לבחור כיום בדלתות לחדרי קירור מנירוסטה, מאלומיניום, מפח לבן ודקורטיבי ואפילו מפיברגלאס. המעטפת החיצונית באה לאחר יצירת שכבת עובי ובידוד בהתאמה לחדר הקירור, למטרתו ולצורך לשמו נועד.

התקנת חדרי קירור ודלתות חשוב לבצע אל מול ספק מקצועי ומנוסה, העובד עם מיטב היצרנים בארץ ובחו"ל ומספק אחריות מלאה לטווח ארוך.